Павел Колев: В нито един момент не сме обмисляли смяната на треньора

"Левски си има треньор и неговата смяна не е обсъждана. Работата ни с Георги Дерменджиев е дългосрочна, както и стратегията ни", каза изпълнителният директор на Левски Павел Колев, предаде репортер на БГНЕС. "Това, което беше тиражирано в медиите не беше професионално и етично. Сигурен съм, че не им е било леко и на хората от националния отбор. В нито един момент не е обсъждана смяната на Дерменджиев, а още по-малко сме водили преговори с някой треньор.

Дерменджиев (л) и Колев (д) вярват, че лека-полека Левски ще възвърне своята идентичност.

"Ще бъдат водени разговори с Кабрал, Цветкович и Яблонски, но по план тези разговори ще започнат другата седмица. Все още няма нищо - ще разберете, когато се случи. По адрес на Левски всеки ден се появяват някакви небивалици. Няма директива кой да бъде пускан в игра и кой не. Част от тези информации се пускат от хора, които се считат за левскари, за съжаление. Някои от тях дори са работили тук. Това е жалко. Има хора с голямо его, които не могат да преглътнат това някой друг да работи в Левски. Със сигурност има хора, на които няма да им хареса Левски да е силен, но това не е нещо, което може да ни разклати. Публиката трябва да застане зад отбора и се надявам трибуните в неделя да са, ако не пълни, то поне да има много хора. Не знам защо точно Петър Хубчев бе намесен. Може би, защото е начело на националния отбор. В момента той получава крайни оценки и се съмнявам да споделя тази философия, която му вменяват", каза Павел Колев на днешната пресконференция на "сините" преди сблъсъка с Ботев Пловдив.

Наставникът на Левски Георги Дерменджиев очаква добър мач срещу Ботев Пловдив. Той е останал доволен от паузата за национални отбори, по време на която е успял да види качествата на някои от младите футболисти в клуба. Дерменджиев подчерта, че е професионалист и работи с голямо желание в Левски, но не може да промени всичко само за няколко месеца начело на отбора. "Левски в момента е силен. Играчите са спокойни и смятам, че в неделя ще излязат, мислейки изцяло за предстоящия мач. Отбора направи две учебни игри по време на паузата и съм доволен от тренировките. Ботев е отбор, който се опитва да играе футбол и очаквам добър мач. Има момчета от школата, на които може да им се обърне внимание и на този етап имат добри качества. Аз искам да работя тук в колектив, но за два-три месеца не могат да се случат нещата. /БГНЕС