Паветата тръгнаха да бягат от центъра на София

Множество дупки се отвориха в асфалта на много места в града след сравнително леката зима. На други места настиката се размести, а на трети се образуваха зловещи коловози. Това видя екип на БГНЕС, който се разходи из центъра на града. На места из малките централни улици паветата буквално са тръгнали на собствен ход, обяснението на Столичната община за тежкото състояние след снега, валял два пъти над града за сезона, са резките температурни спадове и скокове.

От видените улици най-трагично е състоянието на улица „Христо Белчев“ в участъка от „Д-р Георги Вълкович“ до „Хан Аспарух“, където пътната настилка предлага всякакви препятствия на шофьорите - коловози, пропадане, надигане и разместени павета.

По улица „Ангел Кънчев“ също има образували се коловози. Те са в участъка от „Патриарх Евтимий“ до „Петър Парчевич“. Нужда от ремонт има и на асфалтовата настилка на ул. „Неофит Рилски“, особено пред номер 52, където се е отворила дълбока дупка. Разместени павета и неравности има и по улица „Леге“.

БГНЕС информира зам.-кмета по обществено стройтелство в Столичната община Ангел Джоргов за проблемите. Той коментира, че те са настъпили заради резките промени в температурите и непрекъснатото замръзване и размразяване на настилките. Заместник-кметът обясни пред БГНЕС, че през януари и февруари се извършват само аварийни ремонти. Джоргов каза, че започват ремонтите на много места в града и предстои също така да бъде ремонтирана настилката и на ул. „Христо Белчев“.

Само преди няколко дни се напука и асфалта на Лъвов мост, а обяснението на общината отново бе резките промени в температурите. /БГНЕС