Пеевски: Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите, очаквам извинения от Петков

Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите! Публикуваме пълния списък на излъчените от ДПС и подкрепени от НС. Очаквам извинение от Кирил Петков. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС.


„Не знам колко е щатът на ДАНС, но със сигурност ДПС има нула представители там“, каза Пеевски.

Той обвини съпредседателя на ПП Кирил Петков, който днес направи внушения в публичното пространство, че ГЕРБ, ДПС и президентът владеят чрез свои кадри регулаторите и другите контролни органи, вкл. и ВСС, които категорично не отговарят на истината.

„Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората. Държа да подчертая, че ДПС има малък брой лица, предложени от ПГ на ДПС и подкрепени от НС и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения“, заяви Пеевски и добави:

„А специално по темата на ДАНС - аз не знам колко е щатът на ДАНС, но знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула“.

И тъй като ДПС винаги са заявявали, че прозрачността е гарант за честните и открити отношения с хората, за чието доверие работим, публикуваме пълния списък на излъчените от движението достойни представители в регулаторите.

Пеевски се надява, че допуснатите неточности от страна на Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация или на липсата на такава. „Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини“, заяви председателят на ПГ на ДПС.

Регулатори:

Петър Чобанов - БНБ - Подуправител на БНБ

Юнал Тасим - Фискален съвет - Член

Пламен Киров - Комисия за защита на конкуренцията - Член

Ердинч Хайрула - Комисия за регулиране на съобщенията - Член

Сабрие Сапунджиева - Комисия за защита от дискриминация - Член

ВСС:

Пламена Цветанова - Висш съдебен съвет - напуснала, мандатът е прекратен

Стефан Гроздев - Висш съдебен съвет - член на ВСС (съдийска колегия)

Любка Кабзималска - Инспекторат към ВСС - инспектор в Инспектората към ВСС /БГНЕС