Пеевски: Няма да участваме с министри в кабинета

ДПС не желае да има министри в кабинета на ротацията. Това заяви депутатът от движението Делян Пеевски в отговор на казаното по-рано от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.


По повод критиките от страна на прокуратурата, ВСС и президентството за промените в Конституцията, че тя трябва да се гледа от Велико Народно събрание, депутатът от ДПС каза, че винаги има недоволни, когато се правят реформи в името на хората.

„Ние смятаме, че сме направили най-добрия проект за промени в Конституцията, който и ще гласуваме. Мандатът на главния прокурор ще бъде 5 години без право на преизбиране”, припомни Пеевски. Той поясни, че проектът за конституционните промени на първо четене ще мине на 6-ти декември, на 13-ти ще мине в комисия, на 14-ти на второ и на 15-ти на трето четене.

Делян Пеевски взе отношение и след като министърът на отбраната Тодор Тагарев призова парламентът да одобри закупуването на бронетранспортьорите „Страйкър“ преди местния вот, защото иначе има рискове сроковете да бъдат изпуснати.

„Тагарев изисква ние да изпълняваме. Ако той изисква нещо, днес да си подаде веднага оставката. Той може да внесе предложение, не може министрите да изискват нищо”, отговори депутатът от ДПС. /БГНЕС