Пеевски: ПП трябва да го преживеят, МВнР е на ГЕРБ

Това лицемерие трябва да приключи. ДПС е част от парламентарното мнозинство. Виждаме се в моя кабинет, ходя в кабинета на Петков, в този на Борисов ходим – ние по цял ден сме заедно.


Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, предаде репортер на БГНЕС.

„Кой им спасява тук нещата като има проблеми с другите партии - аз им ги спасявам. Стига толкова, ние работим заедно”, категоричен бе Пеевски, след което отново припомни, че ДПС не иска участие в кабинета с министри.

"Имали сме предложения за министри, за заместник-министри. Министърът на земеделието покани наша депутатка за заместник-министър, за да оправи проблемите в сектора, ние и това отказахме", обяви Пеевски.

Делян Пеевски подчерта, че по темата за правителството и ротацията трябва да се разбират ГЕРБ и ПП-ДБ, но въпреки това изрази мнение.

"Нелогично е заради един министър, в случая на външните работи, да не се случи ротацията. ПП трябва да го преживеят, че са го записали, че няма да получат това министерско място. Борисов, като лидер на ГЕРБ, може да реши кой да е министър. Ако той реши Мария Габриел ще е премиер и външен министър. Ако той реши друг кандидат, ще го сложи. Това министерство е на ГЕРБ”, каза още Делян Пеевски. /БГНЕС