Пеликанс изненадаха Сънс във Финикс и изравниха серията

Отборът на Ню Орлиънс Пеликанс изненада Финикс Сънс във втория мач между двата тима от първия кръг на плейофите в Западната конференция и спечели със 125:114 като гост. Финикс завърши редовния сезон с най-добър баланс в цялата Лига и е един от фаворитите за титлата, но допусна грешна стъпка срещу осмия поставен на Запад.

В Аризона една от основните причини за поражението на Сънс бе контузията на звездата на тима Девин Букър в третата част. Преди това гардът игра на много високо ниво, като отбеляза 31 точки за 24 минути игра. След излизането на Букър гостите натиснаха в заключителната четвъртина и успях да стигнат до ценен успех. Най-резултатен за Пеликанс бе Брандън Инграм с 37 точки, 11 борби и 9 асистенции, Си Джей Маккълъм добави 23 точки, 8 борби и 9 асистенции, а центърът Йонас Валанчунас се отчете с 10 точки и 13 борби. За Финикс никой освен Букър не мина кота 20 точки, като Микал Бриджис завърши с 19, а ветеранът Крис Пол реализира 17 точки и 14 асистенции.

Голям принос за успеха на гостите имаше прецизната им стрелба от далеч, като те отбелязаха 17 тройки от 30 опита (56,7 процента), както и доминацията им в подкошието, където те взеха 10 борби повече от съперника си.

Мач номер 3 от серията е в петък в Ню Орлиънс, като все още не е ясно дали Букър ще може да вземе участие.

Останалите резултати:

Маями Хийт - Атланта Хоукс 115:105 (2-0)

Мемфис Гризлис - Минесота Тимбърулвс 124:96 (1-1). /БГНЕС