Пенев: Има доста аномалии с ВАР, постигат се фалшиви успехи

"Не знам какво се случва с този ВАР, за мен има доста аномалии, не взима адекватни решения. Тримата плюс четвъртият на терена почти винаги изчакват решенията на ВАР, което не е нормално. Когато нямаше ВАР като че ли съдиите се справяха по-добре", обяви треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев относно съдийството от началото на сезона в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС.

"Червените" имаха претенции след нулевото равенство с Черно море в последния кръг, а Пенев призова да се вземат мерки за слабото представяне на българските рефери. "В момента сме на първа позиция, но това е временно класиране. Иска ми се и се стараем да продължим по същи начин, играем добре, играем успешно. Има една тенденция относно съдийството, включително и в последния мач, която пречи, не само на нас, а на доста отбори. За всяка една ситуация търсим помощта на ВАР. Толкова ли не можем да преценим каква е една ситуация, толкова ли не сме подготвени, за да вземем точното решение? Не може да има фал за картон в центъра на терена и съдията да е на четири метра, и четвъртият да ми казва, че той най-вероятно го е пропуснал. Или не разбираш, или нарочно не отсъждаш. Това е свързано с крайните резултати в мачовете и това не се случва само с нас, случва се и с много други отбори", коментира Пенев.

"Трябва да се взимат много по-бързи и адекватни решения, не да чакаме винаги тази вълшебна система, чакаме отзад каравана ли е, катафалка ли е, която погребва и заробва труда на всички тези футболисти, треньори и клубове през цялата седмица, които се готвят за мачовете. От много време коментираме, но не се взимат никакви мерки. Ако аз можех, щях да взема мерки, но, за съжаление, не съм този орган, който трябва да вземе тези мерки. За един отбори ще натежи, други ще бъдат много щастливи и доволни. Дай Боже, да се промени, защото както ме слушате, не визирам нито един отбор, просто се базирам на факти, това е истината, която се случва, това е нещо, което пречи изключително сериозно на българския футбол. Постигат се фалшиви успехи на базата на умишлено съдийство и системата ВАР", допълни той.

Треньорът на ЦСКА 1948 изтъкна, че отборът му няма да подцени последния в класирането Спартак Варна в утрешния си двубой от първенството. "Подхождаме сериозно и професионално, не подценяваме абсолютно нито един отбор, нито аз, нито моите колеги. Обяснил съм на момчетата, че няма никакво значение срещу какъв отбор се изправяме, дали ще е първи, втори или последен. Няма значение, че е по-назад, това е съперник, който подобрява играта си непрекъснато и в никакъв случай няма подценяване. Ще подходим сериозно и отговорно. Най-вероятно ще има промени", каза Пенев.

ЦСКА 1948 посреща Спартак Варна в неделя от 18:15 часа в мач от 14-ия кръг на Първа лига. /БГНЕС