Пенев: Излизаме за победа, ние сме ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев е радостен, че Националният стадион "Васил Левски" утре ще бъде наполовина пълен и ще има много фенове на "армейците" на стадиона след днешното решение на здравното министерство, предаде репортер на БГНЕС. Наставникът на "червените" даде пресконференция преди финала за Купата на България срещу Арда Кърджали в сряда от 19:30 часа на Националния стадион.

Пенев вдигна скандал на журналистите в началото на своята пресконференция

"Радвам се, че ще има фенове на стадиона. Онзи ден изиграхме един мач в Пловдив пред пълен стадион, което за мен беше знак, че утре също ще имаме пълен стадион. Аз искам да има такава футболна атмосфера, искам феновете да бъдат близо до отбора. Ние играем за феновете. Така че аз съм много доволен и се радвам, че това ще се случи. Колкото повече, толкова по-добре. Отлично! Реална атмосфера за един финал. Това е, което ни трябва".

Всички футболисти са на разположение, а за тези, които ще останат извън групата ще се реши утре. Жеферсон е почти готов за игра, разкри треньорът. "Когато е един мач, в случая финал, всеки може да загуби или да спечели. Равен няма как да завърши. Единият губи, другият печели. Ние се подготвяме да спечелим и тренираме да спечелим мача. Ние играем с този манталитет. Аз обучавам и тренирам моите футболисти само и само за победа. Ние сме ЦСКА, това е. Ако не спечелим, ще видим какви са причините и ще продължим да работим. Това е темата. Драма няма! Онзи ден загубихме в Пловдив, знам защо загубихме, знам къде сбъркахме, но няма драма. Продължаваме и утре имаме друг мач, в събота имаме още един мач и т.н. Аз съм с манталитет на победител, с желание, с характер, оптимист... Това съм аз. И като човек, и като футболист, сега като треньор", завърши Пенев.

Преди началото на пресконференцията той нахока журналистите и фотографите, защото са "г.з до г.з" и не спазват нужната дистанция. "Моето здраве е по-важно от вашите снимки и апарати. Трябва да има дистанция два метра, това важи за всички. Има правила и трябва да ги спазваме", каза Пенев, видимо изнервен.

Треньорът на Арда Николай Киров

Наставникът на Арда Кърджали Николай Киров обяви, че отборът му е подготвен добре за мача с ЦСКА за Купата на България в сряда вечерта.

На въпрос на БГНЕС дали Арда е готов за най-важния мач в своята история, Киров отговори: "Надявам се, че е готов, или поне сме направили всичко възможно, за да е подготвен по най-добрия начин. Арда е един от младите ни клубове във висшия ни ешелон и е хубаво, че още във втората година, в която се състезава в елитната ни група, съумя да стигне до такъв двубой".

Киров каза още, че за него в такива мачове няма фаворити и те се печелят от отборите, които са по-концентрирани и дисциплинирани. "Нормално е настроението да е приповдигнато, това се вижда и при състезателите, но сега най-важното нещо преди самия двубой е да съумеем да концентрираме състезателите до максимална степен", подчерта треньорът.

"Имаме доста състезатели в самия отбор, които са печелили този трофей и мисля, че този опит е полезен и може да ни бъде в помощ", заключи Киров. Той увери, че той и асистентите му са анализирали внимателно съперника си и усилията ни са насочени към това да се възползват от слабите им страни и да предотвратят добрите неща, с които разполага ЦСКА. "Арда ще има фенове утре, които са доста верни и ще бъдат с нас, абсолютно съм сигурен", уверен е Киров. /БГНЕС