Пенев: Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия начин

Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия начин. Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев на пресконференцията си в Пресклуб България преди гостуването на шампиона Лудогорец в среща от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят на „Хювефарма Арена“ в Разград е в неделя, 13 ноември, от 17:30 часа.

„Очакваме да направим добър мач, да играем добре и да има голове. Това не е малко. Играем добре, подобряваме нашата игра във всеки един мач. Побеждаваме, когато играем с човек по-малко. Чакаме добри емоции. И преди съм го казвал, очаквам от съдиите професионализъм и безпристрастност“, започна той.

Любослав Пенев.

Пенев бе категоричен, че не иска от съдиите нито да му помагат, нито да му пречат. „Не искам да ми помагат, но не искам и да ми пречат. Тази помощ не е добре за абсолютно никой. Това е един от основните проблеми и той трябва да се реши веднъж завинаги. Продължава много години. Трябва да се намери решение и нещата да се подобрят. Трябва съдията да е безпристрастен, да бъде професионалист. Когато един съдия свири както трябва, аз си правя моите изводи къде сме се справили добре и къде сме направили грешки. Ние сме единственият отбор в Европа за толкова къс период, който е играл 5 мача с човек по-малко. Това е своеобразен рекорд. Какво ще стане с Кашай. Изгоряха бушончета. Проблемът не е там, а на друго място. Проблемът е в шапката, която ръководи целия процес. Нямам против абсолютно никой. Не виждам абсолютно никакви плюсове. Това е важен фактор, който влияе върху мачовете и цялото първенство“.

Имаме дълга скамейка, те също имат. Въпросът е как ще изиграят картите си. Винаги, във всеки един мач, виждаме нещо положително. Няма да се отклоняваме от този курс. Излишно е да говорим за Купата, не ми е на дневен ред. Има много време. В нашия случай от началото на първенството ни режат. Промяна в ръководството се случва и във всяка една фирма. Когато няма резултат, трябва да има промяна. Ако няма резултати, най-вероятно ще ме махнат. Това ръководство е от 15-20 години. Нищо лично нямам. Играли сме с всички, познаваме се. Но като ръководство се изисква още нещо. Това е една дълга тема“.

Не мисля Световното, мисля националните ни отбори. Ще го гледам с интерес, но ме интересуват българските школи, как ги тренираме, къде играят нашите отбори. Има си селекционери, които преценяват. Има си определена бройка. Интересно е, че няма футболисти от България на Световното. Нашето ниво не е високото. Ние сме на средно ниско ниво. Това е комплимент. В България не играят фигури, звезди. Няма как. Нашето ниво не отговаря на техните изисквания. Искат подреден футбол, искат правила. Говорейки за футбол, сме много далеч от този стандарт. България не е атрактивна дестинация, просто са атрактивни заплатите и някои решават да дойдат в България“, каза още наставникът на „армейците“.

Няма дупка. Всеки отбор губи точки. Ние искаме да печелим точки. Нашето мислене не е насочено към поражение. Ние сме оптимисти с желание за победа. Ако са по-добри, надиграли са ни, честито, продължаваме към следващите мачове. Относно налагането на българските футболисти, почти всеки мач започваме с 5-6-7, завършваме в 5-6. Някои започват с 2-3 и завършват с 1. Разчитам на българи, борят се за мястото. За мен всички са еднакви. Всеки трябва да се бори за място в групата, в стартовия състав и изобщо в отбора“.

Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия начин. Дълго време бяхме на първо място. Знам, че други отбори бяха с мачове по-малко, но това не ме интересува. Пътят е правилен. Продължаваме. Не ни е безразлично дали печелим или губим. Учим всички да играят със самочувствие и на максимума на възможностите си. Колективът е над всички“, завърши Пенев. /БГНЕС