Пенев: Рано или късно ще има един ЦСКА, Младенов няма да се занимава с футбол

"Защо Сектор Г не ходи на мачове? Защото и те също като мен са лъгани, предавани непрекъснато, мамени в продължение на седем години. И са взели много правилно решение, това нещо един път завинаги трябва да приключи". Това обяви треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев по повод обвиненията, че е предал ЦСКА-София като е поел другия "червен" клуб, предаде репортер на БГНЕС.

Пенев заяви, че ръководството на ЦСКА-София не е било радостно от спечелената Купа на България под негово ръководство в края на сезон 20/21 и че то има съвсем други цели, а не успешно представяне на "армейците". "Аз също мисля, че рано или късно ще има един ЦСКА. Как ще стане юридически, не мога да кажа. Този ЦСКА ще бъде на феновете и за феновете. Ще ви върна няколко години назад, при последния ми престой на "Армията", чувам, че се правят коментари. Защо бях поканен там? За да мога да туширам напрежението между фенове и ръководство, и то се случи на базата на много усърдие, много работа. Разбира се, спечелихме и дългоочакван трофей, всички бяхме много радостни. Но най-нерадостни според мен бяха в ръководството. Там целите са коренно различни, не искат да сме първи, не искат да печелим трофей, втори, трети, пети, шести, осми, не искаме да надграждаме, не искаме ЦСКА да бъде в позицията, която заслужава", коментира Пенев.

"Какво се случи? При добре свършена работа, само за 2-3 месеца - обещания, лъжи и накрая изгонване. Това се нарича предателство. Точно това се нарича предателство. Защо Сектор Г не ходи на мачове? Защото и те също като мен са лъгани, предавани непрекъснато, мамени в продължение на седем години. И са взели много правилно решение, това нещо един път завинаги трябва да приключи. Познава се много добре и с Иван (Велчев-Кюстендилеца), Росен (Петров-Животното), с повечето момчета от Сектор Г, с много червени фенове от България, които винаги са ме подкрепяли безусловно, във всеки един момент и аз това нещо го ценя много и винаги ще им бъда благодарен", каза още той.

"Имаше една игра едно време - студено, топло. При мен тук е много студено, леденостудено, топлото трябва да се търси в тази посока, на място, което не е далеч от "Армията". Там е топлото, там трябва да се търсят предателите", завърши Пенев по темата.

Наставникът на ЦСКА 1948 коментира и назначението на Стойчо Младенов като оперативен директор в клуба по-рано тази седмица. Двамата имаха конфликт в близкото минало, след като Младенов замени Пенев начело на ЦСКА-София. "Не сме срещали и едва ли ще се срещаме често. Стойчо Младенов е нов човек в нашата структура и искам да кажа, че фактът, че започва да работи в клуба, не означава, че моето мнение или отношение ще се промени. В сряда Гьонов и Младенов отговориха на вашите въпроси много ясно и изчерпателно. Той няма да се занимава с футбол, категорично не, поне докато аз съм в клуба. Най-вероятно реклама, маркетинг, среща с фенове, но в никакъв случай с футбол", категоричен бе Пенев. /БГНЕС