Пенев: Убеден съм, че отборът ще бъде по-силен през следващия сезон

Убеден съм, че отборът ще бъде по-силен през следващия сезон. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев, който бе награден за Треньор на месец май в традиционната анкета на Пресклуб България, предаде репортер на БГНЕС.

Армейците прибраха отличията и за Отбор и Спортист на месец май, като от футболистите с приза се поздрави офанзивният играч Бисмарк Чарлс. "Благодаря на съотборниците ми. Не мога да кажа колко точно важна е тази награда за мен, но наистина благодаря за получените гласове", каза Чарлс, който отиде на тренировка с първия тим, подготвящ се за новия сезон в България и Европа.

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев.

Северномакедонският Струга или латвйският Лиепая са следващите евентуални съперници на "червените" във втория кръг на Лигата на конференциите. Пенев бе категоричен, че не трябва да има никакво подценяване. "В никакъв случай не трябва да има подценяване. На това обучавам моите футболисти, да играят с максимална концентрация във всеки един двубой. Започнали сме разузнаване. Няма значение дали сме домакини или гости, ние трябва да играем силно и за победа във всеки един мач. Това е нашата философия и аз съм убеден, че отборът ще бъде по-силен от последните три месеца и през следващия сезон", започна той.

На въпрос на БГНЕС относно това дали отборът остава с трите високи цели, които Пенев постави при идването си в ЦСКА, специалистът отвърна: "Абсолютно, да. Тези цели не са се променили и ние ще го гоним и през следващия сезон. На това възпитавам моите футболисти, винаги трябва да гоним максимално добро представяне както в България, така и в Европа". Той коментира накратко и Евро 2020, което стартира миналия петък. "Наблюдаваме доста интересни мачове, убеден съм, че така ще завърши това първенство. Ние сме България, разполагаме с различни бюджети, това са много силни световноизвестни футболисти, нека бъдем по-скромни и реалисти".

Спортист на месец май Бисмарк Чарлс.

На въпрос на БГНЕС относно това дали победите над Лудогорец в края на миналия сезон са дали необходимото самочувствие, че следващата кампания армейците ще детронират разградчани в първенството, родният треньор сподели: "Това ни е една от целите, винаги. Самочувствие се придобива не само с победа над определен съперник, а с непрекъснати победи. Един отбор, за да е силен, трябва да е постоянно силен. Един отбор, без значение от съперника, трупа самочувствие, включително и на контролите. Те са с друг вид характер, има ротации и т.н. Всяка една победа носи самочувствие, ние се стремим винаги към победа във всеки един мач. Не можем да клатушкаме, трябва да сме постоянно добре горе високо", завърши Пенев. /БГНЕС