Пенев: В националния отбор трябва да се викат футболистите в най-добра форма

В националния отбор трябва да се викат футболистите в най-добра форма. Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев на днешната си пресконференция преди утрешното гостуване на Ботев Пд в мач от десетия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Наставникът на „армейците“ бе категоричен в позицията си относно повиквателните в състава на „лъвовете“ за мачовете с Гибралтар и Северна Македония от Лигата на нациите, след като новият селекционер на представителия тим Младен Кръстаич остави извън групата голмайстора на Първа лига Ивайло Чочев.

Вие ме питате за лесни победи и аз пак ще повторя – за нас няма да има лесни мачове, дали като домакини или гости, няма да са лесни. Ботев не са в лоша форма, малко и късметът им изневери, някои пропуски, но отбор, който има възможности – позицията, която в момента се намира Ботев, не е позицията на Ботев. Убеден съм, че отборът ще мине в коренно различна позиция в класирането. Ние се изправяме срещу един сериозен и силен съперник“, започна той по отношение на утрешния си съперник и продължи:

В никакъв случай няма да има подценяване – ние сме в началото на първенството, класиране, плейоф, крайно класиране, има много мачове. Ние ще излезем със същото желание и мотивация, в никакъв случай не трябва да подценяваме и не подценяваме абсолютно нито един отбор. В процес на финализиране са документите на Сердюк, по-скоро няма да е готов за мача с Ботев. Георги Русев е на разположение, имаше лек физически проблем, нищо сложно, предпочетох да бъде запазен, така че ще бъде на разположение“.

Пенев бе запитан за отсъствието на Чочев от състава на България за мачовете с Гибралтар и Северна Македония в Лигата на нациите по-късно този месец. „Той е старши треньор, не аз, моето виждане се различава много от това, което той мисли. Аз си гледам моя отбор, той си гледа националния – все ми се струва, че в тези 10-12 дни, в които ще бъдат събрани националите, е редно да се викат националите, които са във форма – не тези, които са резерва, които играят малко минути. В момента и Чочев е най-добрият български футболист в първенството, и Дани Наумов е най-добрият български вратар в Първа лига. Моята група за едни такива мачове би била коренно различна. За мен трябва да се викнат най-добрите към момента, без значение от кой отбор са и без значение какви са ни шансовете“.

Нямаме други контузени или наказани футболисти за мача с Ботев. Докато издържим – ние се готвим, тренираме, изпълняваме си план-програмата, удовлетворени сме, печелим мачове, дори да не го правим, пак сме доволни. Въпрос на това да издържим максимално психически и физически – няма да е лесно, но това е пътят за всеки отбор. Към момента това е временно класиране, всеки отбор се бори за своите цели“, завърши Пенев. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон
Рекламна кампания