Пенев: В националния отбор трябва да се викат футболистите в най-добра форма

В националния отбор трябва да се викат футболистите в най-добра форма. Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев на днешната си пресконференция преди утрешното гостуване на Ботев Пд в мач от десетия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Наставникът на „армейците“ бе категоричен в позицията си относно повиквателните в състава на „лъвовете“ за мачовете с Гибралтар и Северна Македония от Лигата на нациите, след като новият селекционер на представителия тим Младен Кръстаич остави извън групата голмайстора на Първа лига Ивайло Чочев.

Любослав Пенев.

Вие ме питате за лесни победи и аз пак ще повторя – за нас няма да има лесни мачове, дали като домакини или гости, няма да са лесни. Ботев не са в лоша форма, малко и късметът им изневери, някои пропуски, но отбор, който има възможности – позицията, която в момента се намира Ботев, не е позицията на Ботев. Убеден съм, че отборът ще мине в коренно различна позиция в класирането. Ние се изправяме срещу един сериозен и силен съперник“, започна той по отношение на утрешния си съперник и продължи:

В никакъв случай няма да има подценяване – ние сме в началото на първенството, класиране, плейоф, крайно класиране, има много мачове. Ние ще излезем със същото желание и мотивация, в никакъв случай не трябва да подценяваме и не подценяваме абсолютно нито един отбор. В процес на финализиране са документите на Сердюк, по-скоро няма да е готов за мача с Ботев. Георги Русев е на разположение, имаше лек физически проблем, нищо сложно, предпочетох да бъде запазен, така че ще бъде на разположение“.

Пенев бе запитан за отсъствието на Чочев от състава на България за мачовете с Гибралтар и Северна Македония в Лигата на нациите по-късно този месец. „Той е старши треньор, не аз, моето виждане се различава много от това, което той мисли. Аз си гледам моя отбор, той си гледа националния – все ми се струва, че в тези 10-12 дни, в които ще бъдат събрани националите, е редно да се викат националите, които са във форма – не тези, които са резерва, които играят малко минути. В момента и Чочев е най-добрият български футболист в първенството, и Дани Наумов е най-добрият български вратар в Първа лига. Моята група за едни такива мачове би била коренно различна. За мен трябва да се викнат най-добрите към момента, без значение от кой отбор са и без значение какви са ни шансовете“.

Нямаме други контузени или наказани футболисти за мача с Ботев. Докато издържим – ние се готвим, тренираме, изпълняваме си план-програмата, удовлетворени сме, печелим мачове, дори да не го правим, пак сме доволни. Въпрос на това да издържим максимално психически и физически – няма да е лесно, но това е пътят за всеки отбор. Към момента това е временно класиране, всеки отбор се бори за своите цели“, завърши Пенев. /БГНЕС