Пенев: Защо да нямаме сили за Купата и титлата?

Наставникът на ЦСКА е убеден, че тимът му може да се пребори за титлата и Купата на България в края на сезона.

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че тимът му е в битката за шампионската титла в Първа лига и Купата на България и ще се бори за двата трофея до края на сезона, предаде репортер на БГНЕС. "Червените" изостават с три точки от лидера в първенството Лудогорец, а миналата седмица отстраниха "орлите" в четвъртфиналите на Купата и ще се изправят срещу Ботев Пловдив в битка за място на финала.

Пенев сподели, че добрата игра в двата поредни мача с Лудогорец може да се окаже повратен момент в сезона на "армейците". "Не е невъзможно, но това, че играхме добре от началото на плейофите е резултат от това, че играем добре и малко от преди това, така че вървим в една възходяща линия. За кратко време имахме три мача, постигнахме много добри резултати, отново влизаме в серия през 3-4 дни мач, така че така ще бъде до края. Силно се надявам да продължим. Това е базата, върху която работим, да продължим наистина по възходяща линия и да завършим първенството както подобава и да постигнем целите", коментира той.

Утре ЦСКА посреща Берое на стадион "Българска армия" в мач от третия плейофен кръг на шампионата, който започва в 20:00 часа, като при успех "червените" ще застигнат лидера Лудогорец, преди гостуването на разградчани на Левски в неделя. "Не бих искал да анализирам работата на другите отбори. Аз съм доволен, че нашият отбор се намира в добра форма и надгражда. Това ме интересува. Разбира се, обръщам сериозно внимание и на другите отбори, но предпочитам да си мисля за нашия отбор. Тези първи шест отбора според мен съвсем заслужено са на първите шест места. Ние не подценяваме нито един съперник. Очаквам да играем по-добре. Винаги играеш колкото ти позволява съперника. Сериозен отбор с добри футболисти, с желание да правят добър футбол, млади треньори, с желание да израстват. Очакваме сериозен мач и в никакъв случай не го подценяваме", каза Пенев и допълни, че няма контузени футболисти в отбора и може да разчита на всичките си възпитаници.

"Подготвям отбора мач за мач, но ние треньорите се подготвяме за мачовете до края на сезона. Конкретно футболистите трябва да мислят само за предстоящия мач утре. Мотивацията е на много високо ниво, имаме голямо желание да се представим много добре. Това и правим и се надяваме това да продължи до края на сезона. Отборът е готов, мисля, че показахме в предишните мачове. Аз винаги съм бил оптимист, много съм взискателен и от всяка една ситуация искам да извличам максимума, така че отборът го показва и дава своя резултат. Полагат необходимите усилия по време на тренировъчния процес", каза още той.

Пенев коментира и разликата от три точки между Лудогорец и ЦСКА в първенството. "Един мач, преди известно време разликата беше повече точки и имаше хора, които бяха притеснени, аз лично - не. В момента е три точки. Победителят ще излезе от директните двубои. Разбира се, в другите мачове не трябва да се допускат грешки. Според мен няма застрахован отбор, който ще спечели всички мачове. Защо да нямаме сили да се преборим за титлата и Купата? Не е тайна, че нямаме дълга скамейка, но няма значение, ние сме в битката и то се вижда. С играта, която показваме сме дали заявка, че сме основен конкурент, така че всеки сам да си направи изборите. Каквото и да се случва, ние до края няма да се откажем. Имам ли 11, излизаме с 11 човека. За утре сме готови и ще бъдем на терена".

Треньорът на ЦСКА за пореден път бе запитан за работата на съдиите, като призна, че очаква до края на сезона да има още грешки от тяхна страна, умишлени или неумишлени. "Няма как моите думи да бъдат опит за натиск, просто споделям нещо, което сме видели абсолютно всички. Това са факти, аз не си измислям. И в единия, и в другия мач се видя какво се случи. Не искам да се връщам назад, оставяме го там. Аз съм с идеята и виждането, че тези хора трябва да бъдат незабележими в един футболен мач, да помагат за израстването на отборите. Те са важни хора, но трябва да минават незабележими. Не е ли по-добре да гледаме един нормален футболен мач, както наблюдаваме в Европа, отколкото непрекъснато да говорим за съдийската тройка. Не искам да ми помагат, но не искам и да ми пречат, а те пречат на българския футбол и това е вече в продължение на много години. В израстването на българския футбол. Аз съм сигурен, че пак ще има умишлени или неумишлени грешки. Убеден съм в това до края", завърши Пенев. /БГНЕС