Пентагонът: Извънземен кораб-майка може да се „спотайва“ в нашата Слънчева система

При наличието на толкова много галактики е повече от вероятно, че ние не сме единственият живот във Вселената. Пентагонът е съгласен с това, като в неотдавнашен доклад на Шон Къркпатрик, директор на Службата за разследване на аномалии във всички области на Пентагона, и Абрахам Льоб, председател на катедрата по астрономия в Харвардския университет, се казва, че е възможно да има извънземен кораб-майка точно в нашия слънчев двор. В доклада се казва буквално, че потенциално може да има "кораб-майка", който изпраща "малки кораби по време на близкото си преминаване до Земята".

AARO, или Службата за разследване на аномалии съществува едва от юли 2022 г.

Преди да поеме AARO в Пентагона, Къркпатрик е бил главен учен в Центъра за ракетно и космическо разузнаване на Агенцията за отбрана, макар че нито една от тези роли не е непременно ориентирана към извънземните. Всъщност AARO е създадена специално за разследване на неидентифицирани обекти, открити около военни обекти.

Льоб допуска, че в нашата Слънчева система има извънземен посетител още през 2017 г., когато телескопът PanSTARRS в Хавай наблюдава бързо движещ се обект, за който някои учени потенциално смятат, че произхожда някъде извън нашето кътче от космоса. Този бързо движещ се обект получи прозвището "Оумуамуа", хавайският термин за "разузнавач", което със сигурност ще ви накара да си помислите, че тези учени са вярвали доста силно, че теорията е правдоподобна. Къркпатрик и Льоб споменават "Оумуамуа" в новия си изследователски документ на Пентагона, за да подкрепят теорията си за потенциален извънземен кораб-майка. В документа се твърди, че малките кораби сонди лесно биха могли да бъдат проектирани по начин, който да им позволи да останат незабелязани от сегашната ни телескопска технология.

Изследователският документ на Пентагона, озаглавен "Физически ограничения на неидентифицираните въздушни явления", навлиза в допълнителни подробности относно потенциалните възможности на тези извънземни сонди. Например в документа се предлага тези минисонди, които те описват като "семена от глухарче", да се разпространят и да използват парашути, за да предотвратят изгарянето в земната атмосфера, преди да тръгнат по своя приключенски път, за да изпълнят всички потенциални цели. Според теорията също така тези сонди използват звездна светлина за зареждане на батериите си и течна вода като гориво.

В документа се предполага, че сондите вероятно не съдържат биологични същества, тъй като пътуването през междузвездното пространство и космическите лъчи, рентгеновите и гама лъчите биха го направили трудно.

Макар че отделът AARO на Пентагона публикува тези документи за възможна дейност на извънземни, наскоро подновеният огън зад тези програми беше запален от китайския шпионски балон, който привлече вниманието на всички, докато не беше свален. /БГНЕС