Перес надви Верстапен в Баку, нова двойна победа за Ред Бул

Мексиканецът Серхио Перес записа втора победа от началото на сезона във Формула 1, след като триумфира в Гран при на Азербайджан в Баку. Пилотът на Ред Бул надви своя съотборник Макс Верстапен, който завърши на втора позиция.

Стартиралият от полпозишън Шарл Льоклер (Ферари) също се качи на подиума, след като финишира на трето място. За Ред Бул това бе трета двойна победа в четири старта през кампанията, докато Перес запиша шести успех в кариерата си и втори в Баку. "Беше много оспорвано между нас двамата, съревновавахме се на максимум, Макс ме постави под максимално напрежение, но успяхме да запазим нещата под контрол", коментира Чико Перес след състезанието.

Вчера Перес спечели и спринта в Баку, като по този начин той вече има 87 точки в генералното класиране и изостава с шест точки от Верстапен, който е световен шампион през последните две години. "Това е добър резултат за отбора и научихме много неща", каза Верстапен.

Трети в генералното класиране с 40 точки е испанецът Фернандо Алонсо (Астън Мартин), който завърши четвърти днес. Топ 10 в Баку допълниха Карлос Сайнс (Ферари), Люис Хамилтън (Мерцедес), Ланс Строл (Астън Мартин), Джордж Ръсел (Мерцедес, най-бърза обиколка), Ландо Норис (Макларън) и Юки Цунода (Алфа Таури).

Следващият старт във Формула 1 е в Маями на 7 май. /БГНЕС