Песков: Кремъл очаква дълга хибридна война със Запада

Конфронтацията на Русия със Запада вероятно ще продължи дълго време, докато военната намеса на Москва в Украйна продължава втора година, заяви Кремъл.

„Ако говорим за войната в широк смисъл: конфронтация със западните страни, хибридна война... това ще продължи дълго време“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

Западното разузнаване посочи, че Русия се е надявала да постигне целите си в Украйна в рамките на дни след стартирането на своята „специална военна операция“ миналия февруари, но това не се е случило.

Песков заяви, че руснаците са се обединили около президента Владимир Путин по "безпрецедентен" начин и че повечето искат целите му в Украйна да бъдат постигнати.

„Виждаме абсолютно безпрецедентна консолидация на руското общество около президента, около върховния главнокомандващ и политиката, която той провежда“, каза Песков. „И виждаме абсолютно доминираща убеденост в нашето общество, че всички цели на специалната военна операция трябва да бъдат и ще бъдат постигнати“, добави той, използвайки термина на Москва за офанзивата.

Руските държавни медии предоставят изключително прокремълско отразяване на дейностите на своите войски в Украйна, като критиките към военната кампания са забранени от строги закони за цензура.

Няма надеждни проучвания за това какво мислят руснаците за кампанията в Украйна. /БГНЕС

Москва / Русия