Пет години затвор грозят Карло Анчелоти за укриване на данъци

Испанската прокуратура поиска 4 години и 9 месеца затвор за треньора на Реал Мадрид Карло Анчелоти. Специалистът е обвинен в укриване на 1 милион евро от данъчните власти в периода от 2014-2015 година, съобщиха испанските медии.


Анчелоти оглави за първи път Реал през 2013 година и остана начело на тима до май 2015 година. През това време Анчелоти помогна на тима да спечели Купата на Краля, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство на ФИФА.

Според обвинението Анчелоти не е декларирал приходи от имиджови права за тези две години, като ги е прехвърли на трети лица.

В края на миналата година Реал удължи договора на специалиста. Новото споразумение с 64-годишния италианец е до лятото на 2026 година.

Това сложи край на спекулациите, че италианският специалист ще поеме бразилския национален отбор от следващото лято. "Селесао" продължава да бъде без постоянен селекционер след раздялата с Тите.

За петте си сезона като треньор на Реал той спечели 10 трофея: два пъти Шампионската лига, два пъти Световни клубни купи, две Суперкупи на Европа, един път Ла Лига, две Купи на краля и една Суперкупа на Испания.

Карло Анчелоти е единственият треньор, спечелил 4 пъти Шампионската лига, и треньорът с най-много победи в историята на това състезание (118), а също така е първият треньор, спечелил петте най-големи европейски лиги (Италия, Англия, Франция, Германия и Испания). /БГНЕС