Пет от пет за Португалия, Испания вкара седем на Грузия

Португалия постигна пети последователен успех от началото на квалификационната си кампания за Евро 2024, след като в двубой от група J се наложи над Словакия с минималното 1:0 в Братислава.

В герой за тима на Роберто Мартинес се превърна рожденикът Бруно Фернандеш, който се разписа след асистенция на Бернардо Силва в края на първото полувреме. "Мореплавателите" можеха да спечелят и с по-голяма разлика, но мерникът им изневери. Въпреки това, отборът има пълен актив от 15 точки на върха в групата, където в останалите срещи Босна и Херцеговина и Люксембург постигнаха домакински победи съответно над Лихтенщайн и Исландия. Люксембург се изравни със Словакия на втората позиция с по 10 пункта, докато босненците са четвърти с 6 точки.

В група А, Испания размаза Грузия със 7:1 като гост. Алваро Мората реализира хеттрик, по веднъж се разписа Дани Олмо и Нико Уилямс, автогол си отбеляза Соломон Квирквелия, а Ламин Ямал влезе в историята на "Ла Фурия Роха", превръщайки се в най-младия дебютант и реализатор на едва 16 години и 57 дни. Той влезе от резервната скамейка в края на първото полувреме и се разписа в 74-та минута, за да оформи крайния резултат. Точен за грузинците бе Гиорги Чакветадзе. Испания е втора в групата с шест точки от три мача, докато Грузия е на четвърто място с четири пункта.

Лидер в групата е Шотландия, който е на прага на класиране за европейските финали след петия си пореден успех. Британците се наложиха категорично над Кипър с 3:0 като гости след попаденията на Скот Мактоминей, Райън Порчъс и Джон Макгин.

Останалите резултати:

Група D:

Хърватия - Латвия 5:0

Турция - Армения 1:1. /БГНЕС