Пет признака, че котката ви обича

С появата на котка в живота на човека настъпват и доста промени в къщата: има драскотини, пакости и понякога вълна от емоции! Но заедно с тези неща идват и любовта и приятелството. Котката задължително избира за себе си един единствен собственик, когото ще следва винаги и навсякъде. Тя може да покаже своето уважение и специално отношение по различни начини. Човек не винаги успява да разпознае тези особени знаци, така че нека се научим как да го правим.

Почитание

Ако вашата котка открито проявява уважение към вашите навици, повярвайте, тя е по-привързан към вас, отколкото към останалата част от семейството. Седи и чака собственикът да се събуди, и едва след това мяука в стил „Искам да ям!“ Котката вече е успяла да се увери, че сънливият собственик се е събудил. Ако котката ви не ви безпокои докато четете – това също е знак - знае, че това ви дразни, затова чака търпеливо.

Единомислие

Котката може да се тревожи за любимия си собственик. Знаейки например, че в момента закъснявате, косматият домашен любимец може да се опита да ви помогне. Навиците правят чудеса! Забелязвайки вашата утринна обърканост котката може да ви напомни за ключовете, като ги изхвърли от масата с лапа точно когато вече обувате обувките си. Вие сте около къщата в търсене на документи и тя рови в правилната кутия, в която сте ги оставили вечерта. Чувството за единомислие трябва да се разглежда като специална услуга.

Диалог

Желанието за споделяне на опит трябва да се разглежда като изключителна любов. Прибирате се и ето посреща ви котката, която мяука, сякаш говори за изминалия ден. Понякога тича до купата с молба да я нахраните, но все пак ви придружава от стая в стая, сякаш разказвайки очарователна история. Трогателна и сладка, котката определено се нуждае от отговор! Задавайте въпроси, отговаряйте на мяуканията й, забавлявайте се заедно!

Доверие

Ако котката изпълнява активно всички ваши искания и команди, помислете, че вие сте единственото и уникално същество за нея до края на дните й. Гостите идват, а собственикът с толкова строг тон казва на котката „Отиди в друга стая“, и тя се обръща и си отива. Ако това ви се е случвало и вече сте подредили масата, но трябва да се преместите в друга стая и заповядате: „Пухчо, не скачай на масата, аз ще дойда да проверя!" Ако Пухчо го направи и се преструва, че не забелязва лакомствата, оставени за миг на трапезата – със сигурност ви цени и обича!

Защита

Котките могат да се изнервят, когато седят в обятията на любим човек. Той е толкова добър и удобен, но някой „външен гост” се опитва да го гали – котката ще отговори. Тя може да се „събуди” от факта, че някой е повишил глас на любимия й двукрак - и тогава ще стане и ще отиде да го „вразуми” - ще го драсне крадешком или ще атакува фронтално. Това е така, защото котките могат да предпазват и с поглед – имат интуиция за злата умисъл на „госта” – така котката разваля кармата на нарушителя на аурата на любимия си човек./БГНЕС, ТАСС