Петър Илиев: Няма да се оттегля, не познавам Делян Пеевски

Номинираният за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев от "Има такъв народ" няма намерение да се оттегли. Това каза самият той пред Нова телевизия.

Според него "той е жертва на центровете на задкулисието и техните присъдружни медии". Илиев каза, че никога не е виждал Делян Пеевски и неговата майка Ирена Кръстева. “Голям страх тресе кочината на задкулисието", каза още той.

"Аз съм кален в битки, това очевидно създава проблеми", добави той.

"Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. През последните седмици лайтмотива на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред. Аз не съм член на „Има такъв народ". Но аз съм със Слави Трифонов и екипа от времето,в което организирахме референдума. Тогава аз организирах юридическата му страна", каза Илиев и продължи:

„Имам не само поддръжката на Слави Трифонов, но имам неговата пълната подкрепа и мъжката му дума, както на него, така и на всички от ръководството на партията”.

По думите му, никой от „Има такъв народ” няма да „подаде”. „Никой няма да подаде”, посочи номинираният за силов вицепремиер.

„Барбадос не е офшорна зона и не е в никакъв списък на държави-данъчен рай”, каза още почетният консул на страната ни в Барбадос. Илиев заяви, че познава ключовите членове на тяхното правителство. „Аз работя с много карибски държави”, каза той и подчерта големия си принос за възобновяване на икономически връзки на страната ни. „Работя от над 10 години с Доминиканската република. Аз съм единственият консул на Барбадос в Източна Европа”.

Илиев добави и, че "не членува в никаква масонска ложа" и категорично отрече познанство с Георги Гергов.

За обвиненията в плагиатство той каза: "Стоя зад всяка дума в моята книга. С изненада разбрах, че някой твърди, че има проблем с нея... Не съм чел труда на доц. Наталия Киселова, не съм запознат с него", подчерта Илиев и бе категоричен: "Не се интересувам от инсинуации и лъжи. Завършил съм Софийския университет с 6.00". /БГНЕС