Петър Касабов: Момичетата заслужават да извоюват най-доброто в Токио

"Всички мечтаем тези момичета да извоюват най-доброто, те го заслужават", заяви треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов при заминаването на тима за Олимпийските игри в Токио, предаде репортер на БГНЕС. Наставникът замина със 7 момичета за Окаяма, където олимпийските ни състезателки Миглена Селишка, Евелина Николова, Тайбе Юсеин и Мими Христова ще имат последен лагер. С тях пътуват още Фатме Шабан, София Георгиева и Мария Оряшкова, които ще бъдат спаринг партньорки на момичетата. На 26 юли квартетът ще влезе в Олимпийското село, а схватките в борбата започват на 2 август.

Петър Касабов

"Емоциите са огромни, щастливи, всяка една от тях претърпя тежки моменти през тези пет години и се радвам, че всяка една от тях успя да си завоюва мястото на Олимпиадата сред най-добрите 16 в света. От тук-насетне се надявам да покажат това, на което са способни, като им дадем спокойствието, те са го показвали през години със своите успехи. Те винаги са давали най-доброто от себе си.", коментира Касабов на Летище София.

"Те са усмихнати, щастливи, доволни от успеха, защото самото влизане в 16-те е голям успех. Много олимпийски медалисти и световни шампионки не успяха да си завоюват мястото и да бъдат в олимпийското семейство. Силно се надявам, че те отново ще покажат силата и волята, която имат в себе си. Всичко може да се очаква, трудно ще бъде, но пък ние сме се доказали, че сме характери в трудните моменти", допълни Касабов.

По традиция олимпийските ни състезатели бяха изпратени с лъвчета за късмет от Българския олимпийски комитет, получиха и трикольора. Знамето бе предадено от ръцете на Касабов за съхранение в тези на доктора на националния отбор Стефан Стругаров, който е с най-голям стаж в олимпийската ни делегация. От 2004 година той няма пропуснати Олимпийски игри, като и на тези ще бъде главен лагер на цялата ни делегация.

"Абсолютно съм доволен от подготовката. Тайбе Юсеин е все по-добре, направихме два турнира, не е това, което беше, когато стана световна шампионка, но тук вече влиза моята работа да променям някои неща, защото самата травма ограничава много действията от физиката, която имаше. Физически е добре, психически е добре, остава в тези две седмици до първенството да донаглася някои тънки неща, които мисля, че ще се справим отлично", каза още Касабов. /БГНЕС