Петев: Надявам се утре съдията да помага на футбола

Надявам се утре съдията да помага на футбола. Това заяви старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев на днешната съвместна пресконференция преди финала в турнира за Купата на България с ЦСКА 1948, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят за трофея ще се играе утре, 24 май, от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Наставникът на разградчани бе категоричен, че тимът му не е отписал надпреварата, която за последно спечели през 2014 година. „Преди 10 години дойде първият трофей на Лудогорец. Относно мача, не сме го отписали. Ще подходим максимално сериозно. Срещу нас ще има един доста добър отбор, с един млад треньор, който резултатите показват, че се справя отлично, но нашите играчи са готови да изиграят един добър мач, дай Боже да спечелим“, започна той.

„Ние ще се постараем да спечелим каквото има при нас. Мислим позитивно, а вече какво ще се случи, ще видим накрая на сезона. Да, така е, имаме два мача срещу ЦСКА 1948, приоритет е утре, след като мине утрешният мач, ще анализираме кой какво как и по какъв начин – може да настъпи умора у някои играчи или да има проблем с картони, за нас утре е най-важният мач и концентрираме усилията си върху него. Проблеми в дългосрочен план – Рик Джонатан и Диниш Алмейда, другите са налични“, каза още Петев относно кадровите проблеми на „зелените“.

Петев коментира и евентуалното изпълнение на дузпи. „Естествено, дузпите са част от играта, ние трябва да сме подготвени във всяка една ситуация“, допълни старши треньорът на Лудогорец и продължи: „Ние сме 16-17 мача отгоре всеки сезон – надявам се да не стигнем до дузпи. Пожелавам си спечелването и на титлата, и на Купата – всичко е възможно, ние ще се борим“.

Той изрази надежда, че утре съдията ще помага на футбола след претенциите от страна на тима му срещу рефера Георги Кабаков от съботното дерби с ЦСКА, завършило наравно 2:2. „Аз се надявам утре съдията да помага на футбола“. На въпрос защо има толкова слаб интерес към финала за Купата, Петев отвърна: „Не е много добре това, не знам колко фенове ще има, но футболът е за хората и ако има малко хора, ще е малко, как да се изразя - не чак толкова добре. Не знам по каква причина, аз бих искал, хайде да не е пълен стадионът, да има едно 10-15 000, но всеки си решава“.

Колегата му начело на ЦСКА 1948 Тодор Янчев ще изведе състава на първи голям финал в историята на клуба. „Би било чудесно, ако напишем такава история като Ивайло Петев и неговия отбор, ние сме амбицирани да тръгнем по този път. Винаги трябва да се започне отнякъде, така че амбиция има“.

Наставникът на „армейците“ не е притеснен от моментната форма на отбора. „Лично мен не ме притеснява. Да, последните мачове не успяхме да извоюваме победата. Да не забравяме, че играхме срещу много добри състави в лицето на Левски и Черно море – да, две равенства, имахме ситуации да победим, но това е част от футбола, не се самозалъгваме, лично аз съм спокоен“, каза той и продължи: „Всеки мач, паралелно с финала за Купата, си гоним третото място. Утре, на първо четене е финалът, той е най-важен, след това си имаме цел, да завършим на третата позиция, даваща право на участие в евротурнирите. Трайно контузените са Джонатан, Жека и Бидунга“.

„Това е турнирен мач, който може да не свърши в 90-те минути. Това е част от футбола, шест мача, нормално е, нищо фрапантно не е станало за нашия отбор, позицията си ни е идеална, финал играем – в повечето мачове можехме да победим, така се стекоха нещата, че не успяхме. Това какво е било преди няколко месеца, не е толкова важно – да, резултатите ни срещу Лудогорец са положителни, но не трябва да лежим на стари лаври. Лично ние сме амбицирани да покажем добра игра и да постигнем добър резултат срещу тях“, добави Янчев, чийто тим не загуби и в двата си мача с Лудогорец в редовния сезон. /БГНЕС