Пети ден издирват Ивана от Дупница, възможно е да е извън града

Пети ден продължава издирването на 17 г. Ивана Георгиева от Дупница, според директора на ОД МВР-Кюстендил възможно е детето да не се намира на територията на гр. Дупница, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.


Днес в 11 ч. пред РУ-Дупница директорът на ОДМВР-Кюстендил ст. комисар Св. Григоров, информира медиите за действията по издирването на 17-годишното момиче.

„Повече от 85 часа сме на терен. По случая е сформиран щаб под мое ръководство, който работи активно. В него са включени служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Жандармерия и СОБТ“. За тези последни три денонощия служителите на терен обходиха повече от 600 дка площ в широк периметър на територията на община Дупница“, обясни ст. комисар Григоров.

По думите му детайлно са проверени всички крайпътни дерета, вилни зони и уязвими места.


„До момента действията ни не се увенчават с успех, което ме навежда на мисълта, че има възможност момичето да не се намира на територията на община Дупница. Поради което активно поддържаме връзка и взаимодействие с колегите от съседните областни дирекции“, допълни директорът на областната дирекция на полицията.

Той използва случая, за да призове всеки, който има значима информация за местонахождението на Ивана, незабавно да подаде сигнал на телефон 112.

Освен намереното яке на Ивана няма други следи от нея. По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура. /БГНЕС