Петиция с 2,3 млн. подписа иска Амбър Хърд вън от "Аквамен 2"

Петиция в онлайн платформата Change.org, в която се иска отстраняването на 36-годишната американска актриса Амбър Хърд от втората част на "Аквамен", събра 2,3 милиона подписа, съобщава NME.

Авторите на отвореното писмо настояват актрисата да бъде отстранена от проекта заради многобройните съдебни дела, в които Хърд е замесена с бившия си съпруг, актьора Джони Деп. Той съди бившата си съпруга, обвинявайки я в клевета, че е била жертва на домашно насилие, което е оказало негативно влияние върху актьорската му кариера.

Според изданието това не е първият случай, в който се подписва петиция срещу участието на Амбър Хърд в "Аквамен 2". През ноември миналата година зрители също поискаха актрисата да бъде уволнена от проекта. Тогава продуцентът на филма Питър Сафран заяви, че нито той, нито екипът му "ще се поддадат на натиска на феновете". Световната премиера на филма е насрочена за 17 март 2023 г.

През последните няколко седмици във Вирджиния, САЩ, се води дело за клевета от Джони Деп срещу Амбър Хърд. По време на скорошна среща охранителят на звездата от "Карибски пирати" твърди, че е видял следи от насилие по лицето на Деп и също така показа снимка с актьора, доказваща домашно насилие от страна на Хърд. /БГНЕС