Петък: "ден на майстора" за родните депутати

Ще работят ли днес народните представители остава въпрос с неясен отговор. По програма заседанието трябва да се проведе от 9.00 часа.

В четвъртък опозицията в лицето на "Възраждане", БСП и ИТН спряха работата на парламента, обявявайки, че докато не спре демонтирането на Паметника на съветската армия, няма да позволят нормалното функциониране на законотворческия орган. От ИТН пък казаха, че те окупират трибуната заради конституционните промени.

Така в четвъртък вечер лидерите на партиите, подкрепящи правителството - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски внесоха в деловодството проекторешение, с което предлагат парламентът да не работи в петък, но да има извънредни заседания в понеделник и вторник от 12:00 часа.

Ако опозицията продължи бойкота и проекторешението не може да се гласува в зала, председателят на парламента Росен Желязков има право да свика извънредните заседания с определен дневен ред. /БГНЕС