Петко Петков вече не е треньор на ЦСКА 1948

Петко Петков подаде оставка след загубата от Кариана Ерден.

Наставникът на ЦСКА 1948 Петко Петков подаде оставка, която бе приета от ръководството на клуба. Новината бе потвърдена от официалния сайт на "червените". Петков напуска поста си след вчерашната изненадваща загуба от Кариана Ерден с 2:3. Това бе второ поражение за ЦСКА 1948 от началото на сезона, като те остават начело в класирането на Втора лига след 11 кръга с 27 точки, две повече от втория Септември.

"Подадох оставка, тъй като прецених, че е дошъл мигът, в който един отбор не слуша треньора. Благодаря на всички, с които работих заедно. Тук условията са невероятни! Твърдя, че оставям най-добрия отбор във Втора лига. ЦСКА няма проблеми в мачовете срещу преките конкуренти, но определено страда при гостуванията на тимове от средата на класирането. И то не от вчера. Аз съм реалист, търся вината в себе си", сподели пред клубната телевизия Петков, който на тренировката тази сутрин съобщи решението си пред отбора.

"Не съм направил малко. Но ЦСКА има нужда от промяна и подавам оставка. Убеден съм, че тимът ще изпълни целта”, допълни Петков.

"Благодарим на Петко Петков за всичко, той направи много за ЦСКА. Оставаме приятели. Ръководството обаче прецени, че през последния месец в спортната форма на първия тим има спад и приехме оставката“, обясни изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов. "Работим денонощно, вече преговаряме за нов треньор, но не мога да се ангажирам с краен срок“, сподели още Гьонов, като подсказа, че става въпрос за специалист, тясно свързан с армейската идея. /БГНЕС