Петков: Андрей Гюров е по-добрата номинация за БНБ

Подкрепям Андрей Гюров за управител на БНБ. Аз лично слагам своето име зад неговата кандидатура, но разбира се втората номинация, идваща от ИТН в нашата коалиция има възможност за демокрация и всеки си представя кандидат, а накрая парламентът ще реши, заяви премиерът Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

За мен лично несъмнено е Андрей Гюров е по-добрата номинация, повтори Петков.

Оферта за американските изтребители F-16 още не е дадена, заяви той.

"Днес Конгресът е гласувал рамка, която дава на американското правителство да възложи оферта, която след като получим, ще оценим и ще решим каква е най-добрата стратегия на базата на тази оферта, добави Петков.

Българското правителство ще направи добра и детайлна оценка на предложенията, ще види всички възможности, ползи и допълнителни ефекти преди взимането на решение, увери той.

"Мисля, че последния път българското правителство е взело решението накрак, което за мен не е правилният начин", подчерта Петков.

Той коментира и тежкия инцидент с камиона на Въоръжените сили, при който днес загинаха двама души, а 10 са ранени между Резово и Граматиково.

Мигранти са починалите при катастрофата с военни, съобщи премиерът.

Говори ли сме, че ще засилим охраната по границата следващите дни, инциденти се случват. Изискал съм пълен доклад по случая, каза още Петков. /БГНЕС

Тагове: