Петков: Борисов да не бяга от отговорност и да си изпълни първия мандат

Ще бъдем конструктивна опозиция, имаме 16 важни точки, готови сме да говорим с всеки по тях. Но разговорите ще са пред камери, в НС.

Няма да подкрепим първия мандат. Ще подкрепим този, който подкрепи приоритетите ни.

Инициатор на срещата е ГЕРБ, като се съгласиха с нашите условия - да е в НС, да е открито за медиите, и да е по политики.

Това каза пред БТВ съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Никоя покана по тези 16 политики не отказваме, стига да е прозрачно и да е в парламента. В момента показваме на ГЕРБ как стават нещата: не по тъмни стаички.Чувам, че Борисов вече бърза за втори, трети мандат, - не така, имате отговорност, поканете всички партии, и като видите от 240-те депутата дали можете да формирате правителство. Ако не можете - откажете се. Като дойде мандатът при нас, ще поканим всички и ще говорим по политики, за да формираме мнозинство.

Много е лесно да се говори "ние сме евроатлантици", но когато опира до важните решения, по гласуването и важните решения ще ги познаете, допълни Петков.

Странно, - посланикът на Германия, който си отиваше, ни покани на среща, там Плевнелиев дойде да ни поздрави. Вчера Плевнелиев каза, че час и половина сме си говорили, което не е вярно - това е общото време, което беше събитието. Истината е, че ние зададохме правилата и ГЕРБ разбраха, че ще стане по нашия начин - прозрачно и по приоритети.

Борисов да си свърши работата с първия мандат, а не да бяга от отговорност и от невъзможността да се справи, щом говори за втори, трети мандат и президентска република, призова още Петков.

Дойде ли при нас втория мандат, ще се срещнем с всички партии и ще минем през всички политики, за да се намерят сходства.

При гласуването за покупката на втората партида Ф-16 призовахме всеки от депутатите ни да гласува по съвест, защото аргументите за и против самолетите са разнопосочни.

Към момента нито един човек от ПГ на ПП не смята да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, допълни Петков./БГНЕС