Петков: Денков спази обещанието си, промяната ще продължи

“Промяната започна и ще продължи. Властта за нас не е цел, а средство”, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по време на дебатите по оставката на министър-председателя, предаде репортер на БГНЕС.


“Преди 9 месеца обещахме, че ще подадем оставка и Денков я подаде. В историята на България няма такова нещо - премиерът да подаде оставка заради обещание. Обещанието бе към българския народ”, заяви Петков от парламентарната трибуна.

Той изброи приоритетите, които са изпълнени от кабинета досега. “Имаме Шенген по въздух и вода, както и обещание за сухопътен Шенген. Разследването на главния прокурор вече е факт. Антикорупционният закон - приет. Бюджет с 3% дефицит - приет, запазване на българското Черноморие - факт. Единствените промени, които са необратими са тези, които променят страховете на българския народ”, категоричен е Петков.

Според него народът очаква премиерът да е образован, проевропейски, балансиран.

“Сега остава промяната да продължи - независими регулатори, да няма джуджета и нотариуси, независими медии, очакват службите наистина да се борят за сигурността. Ние ще продължим да се борим за тези неща”, добави Кирил Петков. /БГНЕС