Петков: Дясната ръка на Калин Стоянов е новият главен секретар на МВР

"Дясната ръка" на Калин Стоянов е сегашният главен секретар на МВР, каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по адрес на Димитър Кангалджиев, който ще изъпълнява длъжността до назначаването на титуляр, предаде репортер на БГНЕС.


"Прокуратурата отново е бухалка", констатира Петков и продължи: Започнаха отново да ни плашат, че няма пари, а утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, на другите - няма. Хубавата новина е, че имаме само 2 месеца от този ужас, отиваме на избори и българските граждани могат да изберат – новия или стария модел.

По отношение на скандалите в МВР Петков каза следното: От една страна имаме медийна кампания с кученце и пари, от друга страна – главен прокурор, който казва „ще те разследвам, ако не си дадеш оставката“. Ако Живко Коцев е направил престъпление, нека да се разследван. Но ако Живко Коцев е извикан, за да бъде заплашван, е престъпление, каза още Петков.

Съпредседателят отново припомни, че ПП-ДБ не са били търсени в разговорите за служебен кабинет.

“Имаме ос - Пеевски, Борисов, премиер, на когото казват какво да прави, МВР министър, който осигурява чадър за купения вот и сега имаме главен секретар, който му е дясна ръка”, смята Петков.

От своя страна ген. Атанас Атанасов заяви, че прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати.

Къде са доказателствата, че въпросните Николови са контрабандисти, попита Атанасов. "Президентът каза и, че нямаше да назначи Калин Стоянов за вътрешен министър, ще дойде време да се видят и контактите на Стоянов с тези въпросни контрабандисти”, подчерта Атанасов.

Той бе категоричен, че е на 100% убеден, че Живко Коцев не е участвал в престъпна дейност. /БГНЕС