Петков: ГЕРБ и ДПС са неформална коалиция

“По време на ГЕРБ раждаемостта е много ниска. ГЕРБ спира да управлява и тя скача, защото има безплатни детски градини, защото доходите и заплатите се покачиха”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.


“Втора истина, време е Борисов да каже, че си говори с Пеевски. Няма гласуване, дето да не са заедно. В техния случай те са неформална коалиция, която ще управлява и след изборите”, подчерта Кирил Петков.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов отговори на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че не е участвал в процеса по промени в Конституцията, а е имал доверие на Христо Иванов. “Няма как да кажеш, че не знаеш какво е писано в Конституцията. Ти казваш на депутатите си натиснете бутона. Време е да си поемете отговорността”. И допълни, че позицията на коалицията е ясна. “Предложихме редовното правителство да продължи да заседава, след консултации с ГЕРБ и ДПС се стигна до този модел. Лошото е, че отидохме на избори без да подобрим законите”, смята Иванов. Той отправи молба към останалите политически сили да се спре със спекулациите кой е отправил предложенията за промени в Конституцията.

Той бе лаконичен дали ще седнат на преговори с ГЕРБ отново след изборите. “Ще се съберем в коалицията и ще решим. На база на споразумението, което предложихме, ще търсим разговори, въпросът е гражданите да ни гласуват доверие”, добави Христо Иванов. /БГНЕС