Петков и Василев не правят и говорят за партия докато са министри

Предвиждаме още две седмици в работата си, така че в следващите две седмици ще говоря само в качеството си на служебен министър, експертно.

Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков пред медиите в парламента по повод участието му в бъдещ политически проект, предаде репортер на БГНЕС.

Аз лично няма да говоря по никакви теми за политически проекти докато не ми изтече мандатът, защото като служебен министър искам да съм фокусиран в работата, която правя, подчерта Петков и отказа конкретен коментар по темата.

Минути след реакцията на Петков, която дойде заради думите на служебния министър Стефан Янев, който каза, че нов политически субект ще уплътни това, което липсва и, че би гласувал за Асен Василев и Кирил Петков, но дали те ще участват в такъв проект, "предстои да видим", финансовият министър също каза:

"Аз съм финансов министър и в момента правим една много важна задача - как една фирма не си плаща данъците и как да съберем данъците и да напълним хазната", каза той, визирайки фирмата, извършваща дезинфекция на ГКПП "Капитан Андреево". Василев подчерта, че това са основните задачи, с които се занимава, а когато спре да се занимава с тях, ще си почине и ще реши с какво да продължи да се занимава.

Попитам дали вижда смисъл в създаването на нова партия, той каза, че вижда смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която беше зададена. /БГНЕС