Петков и вицепремиери на блиц контрол в парламента

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерите ще участват в блиц контрол в Народното събрание днес, предаде репортер на БГНЕС.

Предстои Петков да отговори на отправен към него един въпрос, а вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов на три въпроса. След блиц контрола ще се проведе и редовният парламентарен контрол.

В петък ще заседават и четири комисии – бюджетната, Комисията по правата на човека, Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество и Комисията по образованието и науката.

Бюджетната комисия ще обсъди Законопроект за удължаване до 31 март 2022 г. на действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2021 г., Закона за бюджета на ДОО за 2021 г. и Закона за бюджета на НЗОК за 2021 г.

Членове на Комисията по образованието и науката ще отправят актуални въпроси към министър Николай Денков, а точка втора от комисията е първо гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование. /БГНЕС