Петков: Изборният кодекс ли е най-важното за гражданите, хартиената коалиция да си изтегли предложенията

Не Мадуро, а Борисов избра тези машини. Няма да коментирам чувалите с лъжи от тази сутрин на ГЕРБ. Ние искаме да говорим за бюджета и за решаване на проблемите на хората, а БСП, ГЕРБ и ДПС избраха да отворят Изборния кодекс, заяви лидерът на ПП Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Изборният кодекс ли е най-важното за българските граждани? Те искат да направят подмяна на вота на гражданите, искат да връщат измамите с хартиените бюлетини. Държим да видим оттеглянето на целия законопроект за ИК. Ако хартиената коалиция изтегли предложенията си, ние ще се върнем в зала.

Христо Иванов от Демократична България посочи, че се предлага диалог, но се предлага след като законопроектът за ИК е бил "докаран до точката на безумие".

"Предлагаме временна комисия, която да се занимае с промените в ИК - структурирано и публично", съобщи той и добави, че днес ще бъде внесено проекторешението.

Кирил Петков обясни, че ПП и ДБ не вярват, че въпросът за промените в ИК е най-важният, защото нямаме бюджет. "Ние няма да стоим настрана докато някой си прави изменения между 2 и 4 през нощта", категоричен е той. /БГНЕС

Тагове: