Петков: Наблюдаваме координация на проруските сили в България

Наблюдаваме координация на проруските сили в България. Никой не може да ни повлияе да реформираме службите и да създадем редовно правителство. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

„Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген е главната причина за тази атака. Шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат вчера в 22:00 ч, само че ДАНС няма правомощия за това. ДАНС охранява само стратегически обекти. Означава ли това, че Радостин Василев е стратегически обект?“, каза Петков.

“Открито заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за службите ще държим да бъде с чисто минало, да не е бил част от дадено посолство. Защо президентът обаче продължава да бави втория мандат и дали това не е синхронизирано с днешната пресконференция“, попита Петков.

Той призова всеки да изслуша заседанието на Националния съвет на ПП-ДБ и да се увери, че ние се нуждаем от правителство, няма да се откажем докато не направим България по-добро място.

„Първото гласуване на заседанието дали да участваме в правителство с ГЕРБ бяха 24 “против” 24 “за“ и 7 или 6 задържали се. Моята реакция в 04:00 ч. сутринта бе, че няма как при такова важно решение да има “въздържали се” и тогава помолих тези да вземат решения. Тогава мисля, че резултатът беше 27 на 22”, подчерта Кирил Петков и допълни: Оставаме на позицията да направим кабинет с ГЕРБ-СДС. /БГНЕС