Петков: Нямам притеснения за срещата с Пламен Узунов

Срещнах се с президентския съветник Пламен Узунов, защото исках да му благодаря за помощта, която ми оказа преди време, когато се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Нямам притеснения да се срещам публично с Узунов, на съседната маса до нас беше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Това се казва в позиция на Петко Петков, изпратена до медиите.

Пламен Узунов

Агенция БГНЕС публикува пълния текст на изявлението на бившия митнически шеф.

„През последните дни съм подложен на изключително недостойна кампания, която очерня моето име. Смятам, че е нередно в медиите да се тиражират непроверени факти, които са внушени единствено от политическа корист. Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сценарий, ако ставаше въпрос само за мен, но е очевидно, че истинската атака е срещу президентството на България.

Затова призовавам медиите, които тиражираха лъжите срещу мен, да дадат глас и на истината, чрез фактите, които предоставям. А те са: преди време помолих г-н Узунов за помощ, тъй като се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш сънародник в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария, в която ми бе извършена животоспасяваща операция.

В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас - медиите.

Прилагам в писмото видеозаписите от магазина, от които се вижда посещението ми, направените от мен покупки, подаръчната торбичка, датата и часът. Разполагам и с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която заплатих, които съм готов да предоставя на компетентните органи при необходимост.

Моля, така както старателно отразихте кадрите с манипулативни внушения по мой адрес от камерите в ресторанта, така да публикувате и изпратените от мен видеозаписи и настоящето писмо в името на истината“, се казва в изявление на Петко Петков. /БГНЕС