Петков: Не можем да си позволим да вкараме задкулисието обратно в управлението

„В момента ние не сме спрели да говорим с абсолютно всички независими депутати от групата на ИТН. Аз мисля, че непрекъснато се водят разговори и покани към тези хора, но няма как. Единствената цена, която не сме готови да платим, е да вкараме задкулисието обратно в управлението. Това не можем да си го позволим“, заяви премиерът в оставка Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

„Ние много искахме да обърнем разговорът да не бъде подкрепяте ли, не подкрепяте ли“, уточни Петков. Той допълни, че в момента има ясни политики и ясна стратегия, разписани по дати законопроекти, които са над 40.

По думите му депутатите от ИТН трябва да видят важните за България приоритети и тогава да си направят становище. „Единственото ни условие, разбира се, е г-н Слави Трифонов да не бъде човекът, който да взима решения от тяхна гледна точка. Защото както в ГЕРБ г-н Борисов не искаме да взима решенията на депутатите, защото не вярваме, че тези хора могат да бъдат партньори в това управление“, заяви Петков.

Той е категоричен, че няма как да влезе в управление, в което Бойко Борисов, Слави Трифонов или Делян Пеевски да бъдат негов партньор.

Утре ще открием гръцката връзка в Гърция, съобщи Петков. Когато говорим за отговорни решения във връзка с енергетиката, за цени, договори и доставчици и когато искате да разберете всичко, което е толкова важно за България и успехите, които постигна това правителство, е невероятно лицемерие да не присъстваш в зала, подчерта той.

Петков съобщи, че за първи път участва в изслушване, където има класифицирана информация за търговски договори и за цени, а даже депутатите от ГЕРБ, които поискаха отговори по темата, не присъстваха в пленарна зала.

Ние ги помолихме да бъде закрито заседание и всички си тръгнаха. Протече един разговор с останалите депутати и когато свърши цялото изслушване, те се върнаха обратно, обясни той. /БГНЕС