Петков обяви избраничките си за олимпийската квалификация в Холандия

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков обяви списъка на разширения състав за олимпийската квалификация в Холандия (5-12 януари).

Петков обяви разширения състав на България за олимпийската квалификация в Холандия, като не изключи и попадането на други състезателки в списъка.

Петков, който е вече само старши-треньор на „лъвиците“, съсредоточава всичките си усилия да бъде информиран за състоянието на състезателките, като наблюдава мачовете от вътрешното първенство и изявите на момичетата в чужбина.

Следя отблизо всичките волейболистки от чуждите първенства, наблюдавам как се справят. Също така се чувам с тях редовно и имам актуална информация за тяхното развитие. Гледах и мачове от първия кръг на НВЛ-жени в България. Ограничени сме във времето за подготовка за олимпийската квалификация. На 20 декември има кръг от Шампионската лига. На 26 декември пък е поредният кръг от италианското първенство. Въпреки това, заедно с целия щаб ще се опитаме да направим най-доброто в малкото време, което имаме за работа. Насрочили сме две контролни срещи, като срещаме Хърватия на 29 и 30 януари в София. Селекцията в разширения състав не е окончателно завършена. Продължавам да наблюдавам волейболистките и евентуално в списъка може в него да попадне и някоя друга състезателка“, заяви Иван Петков.

Ето и избраничките на Петков за мачовете в Холандия:

Разпределители: Лора Китипова, Петя Баракова, Гергана Георгиева, Полина Нейкова, Мирела Шахпазова

Крайни нападателки: Елица Василева, Гергана Димитрова, Мария Каракашева, Силвана Чаушева, Елена Бечева, Моника Кръстева, Вангелия Рачковска

Централни: Нася Димитрова, Мира Тодорова, Мария Кривошийска, Анелия Джондрова, Христина Русева, Дима Ушева

Либера: Жана Тодорова, Кристиана Петрова, Силвия Андреева. /БГНЕС