Петков: ПП ще възстанови работата си от там, където беше спряна

Всички ние сме избрани с гласовете на българските граждани, всички дадохме дума да решим проблемите и да започнем да градим отново тази България, за която мечтаем. В този парламент „Продължаваме промяната“ ще възстанови работата си оттам, откъдето беше спряна. Този път като конструктивна, предвидима опозиция ще се водим по два принципа – да оправдаем доверието на нашите избиратели и да работим по решаването на истинските проблеми на българите.

Това каза от парламентарната трибуна Кирил Петков от ПГ на ПП, предаде репортер на БГНЕС.

Кирил Петков заяви, че ПП ще работи за това нито един данък да не бъде повишен, бюджетният дефицит да е ограничен до 3%, ще следи да няма корупция и течове в енергетиката, ще иска таван за цената на газа.

В сферата на социалната политика по думите му ПП ще работи за увеличение на пенсиите с 20%, минимална работна заплата да достигне 50% от средната работна заплата, както и за нова дефиниция за енергийна бедност, две тарифи за ток, вода и парно. Учителските заплати да станат 125% от средната, 2000 лева заплата за лекари и 1500 лева – за медицински сестри.

По отношение на борбата с корупцията Петков обяви, че още днес ще бъде внесен законопроектът за антикорупционна комисия и ще настояват за законопроект за разследване на главния прокурор от независим съдия.

Стъпките за влизане на България в еврозоната също са приоритет на ПП, също така ще се работи за това България да е уважаван и равнопоставен член на ЕС и на НАТО.

„Призоваваме Русия да прекрати незаконната окупация над Украйна“, заяви Петков и подчерта, че няма как да си евроатлантик, ако не уважаваш върховенството на закона и не отстояваш премахването на корупцията по всички етажи на властта.

Той се обърна и към патриотите с думите: „Колко паметници на български царе видяхте?“

Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, категоричен е Петков. /БГНЕС

Тагове: