Петков: Правим всичко необходимо за армия - достоен съюзник на страните от евроатлантическата общност

Българското правителство прави всичко необходимо за изграждане на съвременна и боеспособна българска армия - достоен съюзник на страните от евроатлантическата общност.

Това заявява премиерът Кирил Петков, който отправи своите поздравления към армията в деня, в който отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия, предаде репортер на БГНЕС.

"За мен е чест да Ви поздравя по случай 6 май. Признателен съм на българските военни за техния професионализъм, мъжество, всеотдайност и достойна служба. Българската армия е институцията, която се ползва с най-висок обществен авторитет, уважение и доверие в обществото. Военнослужещите са носители на висок морал и отговорност, проявявани с еднаква решимост както в бурни исторически моменти като сегашния, така и в годините на мирен живот", казва министър-председателят чрез публикация в официалната фейсбук страница на МС.

Днес той участва в тържествената церемония и водосвет на знамената светини на армията, който се проведе пред Паметника на Незнайния воин в центъра на София. /БГНЕС