Петков: Ще водя листата в Пловдив, ще подпишем споразумение с ДБ и ИБГНИ

Кирил Петков ще води листата на "Промяната продължава" в Пловдив, а негов подгласник ще бъде изявеният учен в хранителните технологии проф. Даскалов. Това заяви бившият служебен министър по време на срещата си с граждани на главната улица под тепетата, предаде кореспондентът на БГНЕС.

"За мен Пловдив е един много хубав град и както казваше баба ми "Не е важно от къде си, а откъде си родом", а аз съм родом от Пловдив, обясни Петков. И подчерта, че Пловдив е модел на проспериращ български град и това е допълнителна мотивацията за решението ми.

"До мен в листата ще бъде бялата глава на проф. Даскалов, който има над 4000 публикации в научни издания. Той е роден в Първомай, с което отговаря на един от основните критерии за кандидатите за депутати - да са родени в региона, който ще представляват парламента", заяви Кирил Петков. Засега няма други сигурни имена в листата за Пловдив, както и за областта.

Петков обяви, че "Продължаваме промяната" ще подпише предизборно споразумение, което се надява да прерасне в управляваща коалиция.

"Повече от ясно е, че следващото управление трябва да е коалиционно, за да успее. Първите, с които ще се коалираме, след като седнем и говорим, са Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме!", увери съпредседателят на ПП. По думите му формацията му е отворена за преговори и с останалите партии, стига да изповядват общи идеи и принципи.

Още в началото на разговора му с пловдивчани Петков и събеседниците му бяха залети с кофа вода, хвърлена от близка тераса.

Бившият министър обаче реагира с чувство за хумор и обясни, че ще му върви по вода на изборите. Жената, която изсипа кофата, пък се оправда, че го е направила неволно. /БГНЕС