Петков след среща с Ковачевски: Ще говоря с президента за КСНС, ще свикам и съвет на коалицията

Най-важното е конструктивният диалог да продължава и да не се поддаваме на провокации. Потвърдихме, че посоката за добросъседство е важна и обща.

Това заяви премиерът Кирил Петков пред придружаващите го в Рим български журналисти, където проведе среща със северномакедонския си колега Димитър Ковачевски. В срещата участваха външният ни министър Теодора Генчовска и министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи, предаде репортер на БГНЕС.

Не сме се обвързвали с никакви срокове. Единственото нещо е да продължава добрия тон, обещахме си конструктивният тон да бъде запазен. Очакваме следващите седмици и месеци различни групи, които не искат добросъседство между България и РСМ да се опитват да правят провокации, каза още Кирил Петков.

Кирил Петков: Няма по-добър формат от КСНС, искам консенсус и с опозицията

Румен Радев: За РСМ има национален консенсус, правителството трябва да е наясно

Ще свикам коалиционен съвет и ще говоря с коалиционните партньори, но въпросът за РСМ е много важен и той не може да бъде ограничен до един формат, посочи Петков, който призова Румен Радев да свика КСНС по темата, а по-рано днес президентът не даде конкретен отговор, каза, че по темата вече има национален консенсус и че очаква премиерът да се мотивира.

Проф. Павлов: Опасно е да ни управляват хора без историческа памет

Предполагам, че президентът иска да направим разговор заедно, когато се върна. Последният мандат за каквото и да е решение е в парламента, каза още Кирил Петков, чиято визита в Рим приключва тази вечер. /БГНЕС