Петков: Следващите избори ще са референдум за България

Следващите избори ще бъдат референдум за това каква България искаме. Това заяви Кирил Петков, който тази сутрин подаде оставка като премиер, след като в сряда парламентът гласува вот на недоверие на неговия кабинет.

„Тази сутрин подадох оставка като премиер на България. През тези 6 месеца за мен беше чест да започнем дългия поход за отвоюване на България от задкулисието“, написа той в социалната мрежа.

Петков вярва, че няма друг път освен напред - напред към идеала България да бъде държавата, в която законът е над всичко; публичните средства да се инвестират в училища, детски градини и по-добро здравеопазване; държавата, създаваща условия за младите семейства; държавата, в която има нови високоплатени работни места и в която всеки предприемач може да започне честен бизнес без административни спънки и изнудване, а пенсионерите се радват на достойни пенсии.

„Знам, че не съм сам в тази си мечта и следващите избори ще бъдат реално референдум каква България искаме: България на законността и просперитета или България на задкулисието и мафията“, пише Петков и добавя: „Аз избирам първото и ще продължа да се боря за това!“ /БГНЕС