Петков: Трябва службите да знаят, че реформите при тях са неизбежни

Истинският гарант на демокрацията са протестиращите. В България има гражданско общество, което като види атака към демокрацията, следващия след обяд пълни площада, това е истинската гаранция, че това което успяваме да променим, ще остане променено. Това заяви Кирил Петков от ПП на протеста пред президентството, предаде репортер на БГНЕС.


Хората, които искат да върнат старите служби за сигурност, реално усещат, че губят историческото си време. Има няколко стотин хиляди българи, които казват България е европейска държава, България има нужда от европейско правителство и България няма път към Евразия и Изтока, посочи Петков.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков коментира поикания от Прокуратурата имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка", каза Петков.


Асен Василев каза, че Европа е на кръстопът, спуска се нова желязна завеса в Европа, която разделя Европа на две – Европа свободна, демократична просперираща или Европа на бившия Съветски съюз. Националните предатели са тези, които искат да отклонят България от това да стои от правилната страна на тази желязна завеса.

Весела Чернева е професионалист, истински българин, заставаме на 100 % зад нея. Всичките служби се опитват да ползват нейното име по грешния начин, каза Кирил Петков.

Идва промяната и при службите, те използват всички методи с прокуратурата, подслушвания, за да не се случи тази промяна. Трябва службите да знаят, че реформите при тях са неизбежни, България има нужда от работещо правителство и системи и ние ще го направим. Вярвам, че тези хора са гарантът, че България ще има европейско правителство и то ще направи реформите така, че да бъдем част от Шенген и еврозоната. Тези, които се опитват да подслушват, да се опитват да казват, че мирът в Европа е да си заврем главата под храстите, няма да стане.


Настимир Ананиев каза пред БГНЕС дали ще инициират процедура по импийчмънт: „Всъщност, за мен не трябва да го обръщаме в жертва. Искаме да се спазва конституцията и да бъде на ниво на самата президентска институция. Вчера държанието, мисля, че беше обидно за всички наши избиратели. Виждате, огромна част от тях тук.“

Ананиев заяви, че сме в ЕС и трябва да се държим по европейски и се надява президентът да се извини за това свое поведение. „Вие видяхте едно нормално поведение от всички представители. Президентът си изпусна нервите, защо ние трябва да го правим“, подчерта той. /БГНЕС