Петков: Виждаме обединение на ГЕРБ и ДПС, което е честен начин да кажат, че са заедно

За Лукойл не знам какво се случи по-различно в последните 3 седмици, откакто заедно гласувахме решението за дерогацията. Това е отвличане на вниманието от местните теми, вместо да се решават истинските проблеми. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред бТВ.


Ще се радвам да чуя аргумент, който да каже, сега имаме нова информация, която казва, че ако спрем руския петрол няма да се качат цените на горивата. Те трябва да го докажат. Искам да чуя реални аргументи, а не просто политически заявки, подчерта Петков. ГЕРБ и ДПС започват наистина да работят като една политическа формация. Подкрепят един кмет в някои градове, например. Виждаме обединението на ГЕРБ и ДПС, което е честен начин да кажат ние сме заедно и който гласува за една от тези две формации, може да си избере кмет на дадено населено място, коментира Кирил Петков.

Той коментира премиера Денков и заяви, че според него премиерът е показал как минава през политически кризи - и при земеделците, и при миньорите. „Неговият рейтинг се качва над този на политиците, над моя, над този на господин Борисов. Това, което движи Денков е да не се случи така, че да направим криза в България във връзка с горивата и да сме сигурни едновременно, че руският петрол спира да е основно гориво за България, но това няма да предизвика високи цени, дори няма да предизвика криза. Той се грижи да има правилните политики така, че гражданите да не плащат висока цена. Силата на Денков е, че когато е убеден в нещо, е много твърд, подчерта Петков.

Ако искаме да се смени някой министър, например и ГЕРБ, и ПП трябва заедно да се съгласят, това е точната договорка. Нито една от партиите не може индивидуално да сменя министър, отбеляза Петков.

3 млрд. от новия дълг е изплащане на стария, а останалите пари, които се вземат като дълг, се вземат за покриване на дефицита, уточни Петков.

Властта е смислена само ако носи промяна, ако не носи, няма смисъл от нея, убеден е той. /БГНЕС