Петкова: 11 американски експерти посетиха България

11 американски експерти са посетили България, съобщи за БГНЕС енергийният министър Теменужка Петкова. За посещението на делегацията стана ясно по време на срещата между министър-председателя Бойко Борисов и президента Доналд Тръмп в САЩ.

„Експертите имаха желание да посетят определени наши енергийни обекти, посетиха ги и им разказахме всичко, което представляваше интерес. Срещата премина изключително добре, много партньорски дух. Американците бяха приятно изненадани от нивото, на което се намира енергетиката ни“, каза Петкова.

Министърът заяви, че американците са поискали да посетят ТЕЦ „Марица Изток-2“. Разговорите с тях продължават.

„Балкански поток“, както се нарича продължението на газопровода „Турски поток“ през България, не се бави и се реализира в срокове, категорична е министър Петкова и по този начин отхвърли критиките на Москва, че бавим изграждането на тръбопровода.

„От парламентарната трибуна заявих, че „Булгартрансгаз“ беше готов през април, но последва обжалване от страна и на двата консорциума. Това забави по обективни причини процеса с няколко месеца“, припомни енергийния ни министър. /БГНЕС