Петров: Промените в състава няма да са малко

"Нашите момчета имат нужда от подкрепа. Ако има критики, отправяйте ги към мен. Промените няма да са малко. Ще има и контузени, ще има и уморени, ще правим ротация", разкри селекционерът на България Ясен Петров преди двубоя с Италия в неделя, предаде репортер на БГНЕС.

Утре Ясен Петров ще изведе България срещу Италия

В четвъртък "лъвовете" загубиха от Швейцария с 1:3 у дома, а утре от 21:45 часа те се изправят срещу четирикратния световен шампион Италия отново на Националния стадион "Васил Левски". "Днес Десподов ще влезе в тренировка и ще преценим дали ще играе срещу Италия. Не беше много приятно това, което видяхме, за 12 минути такова торнадо ни заби, за първи път в живота ми се случва. Имахме само три дни да работим с отбора, даже нямахме и контролна среща. Не беше приятно, но имайте предвид, че швейцарците искаха да ни разгромят, треньорът на швейцарците през цялото време ги караше да продължават. На мен ми хареса нашата реакция, защото трябва да стъпим върху нещо положително. Не сме магьосници, имахме и четирима дебютанти, което трябва да се отчете. Трябва да стъпим върху реакцията след почивката. Задачите по никакъв начин не бяха изпълнени през първото полувреме, имахме ясен план как да тръгнем, но абсолютно нищо не се получи. Има един наслоен негативизъм, той ще избие и накрая аз ще си нося отговорността. Може и да не разполагаме с някакъв качествен ресурс, но ние можем да се сбием и това трябва да покажем в следващия мач. Отдавам детинските грешки на прекаленото желание. Съжалявам за тази продукция, аз нося отговорността. Въобще не е вярно, че се спрели, искаха да ни вкарат колкото се може повече", сподели Петров, който допълни, че нападателят Андрей Гълъбинов ще бъде титуляр, а най-вероятно същото се отнася и за бранителя Валентин Антов.

"Ще се опитаме да не повтаряме грешките. Трябва да стъпим върху позитивното и да отстраним негативното. Естествено, че не искаме да се повтори това, което се случи срещу Швейцария. Искам момчетата психически да са малко по-стабилни и по-силни. 12 мача поред Италия няма загуба, дано 13-ят им е фатален", допълни Петров.

Андрей Гълъбинов ще бъде титуляр срещу Скуадра Адзура

Гълъбинов изрази радостта си от факта, че ще играе в двубоя с Италия. "Имах малък проблем още преди мача със Специя, в четвъртък се получи, направих резонанс, нищо сериозно, от преумора е. Не мисля, че цялата грешка е в старши-треньора, въпреки че той поема цялата отговорност. Влязохме малко плахо в мача, но през второто полувреме имаше много хубава реакция от страна на целия отбор. Дори след мача момчетата не бяха унили, казахме си, че има още два мача, които трябва да изиграем. От 15 години съм в Италия и ще се опитам да дам най-доброто от себе си в този мач. Аз съм българин, за мен е чест да бъда част от националния отбор и ще покажа най-доброто от себе си. Няма да разчитаме те да подценят мача, ще се подготвим по най-добрия възможен мач", каза Гълъбинов. /БГНЕС