Пея спря Димитров в Лос Кабос

Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира в Лос Кабос, Мексико, след като отстъпи на Гуидо Пея в два сета – в отделните части 4-6, 2-6 за около 1 час и 15 минути игра.

Григор показа добри неща в първия сет, но във втория не оказа никаква съпротива на своя аржентински съперник.

Двубоят започна по-добре за поставения под номер 2 в основната схема аржентинец, който проби още на старта на срещата, но първата ни ракета се окопити и възстанови равенството при 2-2. Пея, обаче, се възползва от грешките в играта на Григор и го проби за втори път, а впоследствие сервира успешно, за да поведе в сетовете. Във втората част интригата липсваше, след като Димитров се срина и загуби пет последователни гейма, като Пея имаше възможност да спечели на 0. Българинът взе гейм на честта, а след това още един, но това бе всичко от него за този двубой.

Така нашият тенисист напуска надпреварата във втори кръг, след като на старта надигра в тежък мач американеца Стив Джонсън. Пея чака на четвъртфиналите корейския квалификант Сунву-Куон, който елиминира друг аржентинец – Хуан Игнасио Лондеро. За 1/4-финалите се класираха още Диего Шварцман, Михаил Кукушкин, Раду Албот, Тейлър Фриц и Танаси Кокинакис. /БГНЕС