Пейтриътс освободиха Антонио Браун

Ню Ингланд Пейтриътс обявиха, че освобождават Антонио Браун с незабавен ефект. Това се случва само две седмици, след като действащият шампион на Супербоул подписа с 31-годишния уайд рисийвър, който бе освободен от Оукланд Райдърс.

Две седмици след като напусна Оукланд Райдърс, Антонио Браун бе освободен от действащия шампион Ню Ингланд Пейтриътс.

В момента американският футболист е обект на разследване за сексуално посегателство, след като бившата му инструкторка Бритни Тейлър заведе дело срещу него за изнасилване. Впоследствие се появи втора жена, която пожела да остане в анонимност и обвини звездата от НФЛ в нежелан сексуален контакт през 2017. Според нея той й е изпращал и заплашителни съобщения във връзка с обвиненията. Браун игра за Пейтриътс при успеха на тима над Маями Долфинс миналата неделя и записа тъчдаун, като наставникът на „патриотите“ Бил Беличик по-рано отказа да коментира проблема по време на пресконференция преди неделния двубой с Ню Йорк Джетс. „Знам, че има въпроси относно Антонио. Приемаме изключително сериозно всяка една подобна ситуация. Има някои неща, които преразглеждаме отново внимателно. Но няма да коментирам това, което се случва извън игрището“, сподели той. Браун отхвърли обвиненията и благодари на Пейтриътс за предоставената възможност. „Понякога хората се опитват да те унищожат изцяло, защото осъзнават колко силен си“. Агентът на играча Дрю Розенхаус също излезе с изявление след новината за освобождаването от Ню Ингланд. „Жалко е, че нещата не се получиха с Пейтриътс. Но Антонио е здрав и очаква с нетърпение следващото предизвикателство в НФЛ. Той иска да играе спорта, който обича и се надява скоро да се озове в нов тим“.

Браун е един от най-добрите рисийвъри в лигата, след като бе избран от Драфта от Питсбърг Стийлърс през 2010, като има 1 000 ярда в последните си шест сезона и седем от деветте си в НФЛ. Той също така достигна до двуцифрени показатели за тъчдауни на четири пъти и има общо 841 хващания за 11 263 ярда и 75 тъчдауна в кариерата си. Той премина в Райдърс от Стийлърс през март в сделка, включваща пикове от трети и пети кръг на Драфта, преди да бъде освободен от Оукланд след кратък престой в тима. /БГНЕС